torsdag 23 maj 2013

Är tiden kommen....

..... är det nu vi alla behöver stanna upp och reflektera över livet och dess innehåll.
Är det nu vi behöver se varandra, stanna upp, gå ner i arbetstid, gå ner i aktiviteter, sluta stressa runt och inte ha tid att bara vara med varandra.

Handen på hjärtat ni som kommer läsa det här, var ärliga mot er själva. Har ni tid att bara vara, bara vara tillsammans med de ni har runt er i er familj utan att det behöver vara någon aktivitet????

Jag tror de flesta av er svarar nej, och det är tragiskt tycker jag utan att lägga skuld eller skam på någon som inser det. Att inse det är mod, stort mod.
För det är så vårt samhälle oftast ser ut idag och det är inte konstigt att våra barn och tonåringar protesterar.

Att inse det är det första steget att börja våga göra förändring och det är den största vinsten du kan ge dig själv, dina barn, din familj och din omgivning. Ett närvarande liv.

Börja vara här och nu i handling, i det praktiska, närvarande med de du har runt dig och inte vara någon annanstans i tanken, eller sitta på en fotbollsmatch och planera din verksamhet nästa dag, eller vad det nu är du är upptagen av i dina tankar och känslor, dåligt mående kanske, istället för närvarande i livet, ditt eget liv.




En fin dag önskar jag er
Gunilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar